Cross - Junsele

Användarvisningsbild
marino carlsson
Sponsor medlem
Sponsor medlem
Inlägg: 5030
Blev medlem: 15 mar 2007, 21:41
Ort: Lycksele, Sweden
Kontakt:

Cross - Junsele

Inlägg av marino carlsson » 01 mar 2010, 03:49

Crossen i Junsele blev storsuccé

Junsele skoterklubb arrangerade i helgen en crosstävling innanför Travbanan i Junsele. Gott om besökare trots kraftigt snöfall och förarantalet var som vanligt i hundratal. Stenhård racing på en grymt kul bana där en nygammal bekant av veteranskotrar dök upp.

Junseleracet eller som vi gärna kallar det, Deltävling 4 i Burkarcupen, blev en stor succé. Tajta härliga race på den 450 meter långa banan som innehöll allt man kan önska och lite till.
Stort beröm till arrangörerna som genomförde denna tävling efter skolbokens regler. Nästa år kommer vi tillbaka till Junsele, det kan ni vara lugn för!

I klassen Enstånk veteran var det fullt ös och oviss utgång. En gammal skoterbekant Tord Olausson dök där upp tillsammans med brorsonen Robin Olausson. Att Tord kunde åka skoter visste vi redan men att takterna satt i var efter detta race ett faktum. Det räckte inte hela vägen till pallen men där stod faktiskt brorsonen Robin. Överst på densamme pall stod Lars Rosander från Harads tätt följt av Tomas Sjöström, Lycksele.

Enstånk, den modernare varianten, skulle Johan Hammarstedt från Boliden Bluesmokers återigen segra. Med två segrare sedan tidigare var han såklart en av storfavoriterna. 2:a blev Tomas Eriksson och 3:a Fredrik Kyrk, båda hemmahörande i Lycksele.

Tjejklassen har trappats upp ett par snäpp sedan första tävlingen. Nu går det rent utav fort och vilken grabb som helst skulle få det hett om öronen bland namn som Therese Nordström, Marie Mattson och Elina Tengman. Det var nämligen dessa tre brudar som stod för dramatiken denna dag. Therese var som vanligt startsnabb och kunde ta hem första kvalet. Marie vann båda sina kvalheat och i finalen var det therese som kopplade greppet. I sista kurvan inför sista varvet hittade Marie Mattson en lucka och smet förbi varpå hon kunde hålla ledningen in i mål. Team Höjdara har en stjärna på gång!

Lilla Fläkt Standard skulle bli en Lyckselesons seger. Magnus Bäckman har presterat bra hela säsongen och likaså denna dag. Kamp hela vägen in i mål som en final ska vara.

Lilla Fläkt Modifierat blev en annan grej de. Morgan Jirlen hade kört bra hela dagen men i finalen så körde det ihop sig med Jim Holmgren och en vurpa satte stopp för pallplats. Själv, eftersom jag också kör i denna klass, stod över finalen då min skoter gått i 2 delar och än om den gick mest troligt slutat på en sista plats. Motståndet är helt enkelt för hårt. Niclas Lundgren och Alexander Sjöner tog andra och tredjeplatsen.

Bredbandsklassen var som vanligt en kamp mellan Kurt Degerman och hans skoter. Håller den vinner han, så enkelt är det. Inte bara för att han har en potent maskin utan han är helt enkelt lite outstanding. Mattias Gadd tog andraplatsen och Anders Karlsson från Bullheads fick bronset.

Retro Veteran är Leif Lundbergs, team hot piston racing, klass. Där står oftast en lycklig RV ägare på toppen av prispallen vilket det även denna dag gjorde. Silvret gick till Vilhelmina och Nicke från Blue Smokers smekte 3:e platsen.

Fläkt veteran blev en jobbig men trevlig seger för Hällnäsbon Mikael Fredriksson som vann B finalen och därmed via Runner Upsystemet tog sig till A final för att också segra där. 2:a Ulf Olsson och 3:a Mikael Bäckman

Stora Fläkt och Mikael Larssons vinnarstråk var över. Visst, han vann B finalen och blev 3:a i A finalen men segrade gjorde Tobias Eriksson från Yamaha Vintage Sweden. Att Lyckselesonen skulle vinna idag var inte helt otippat då det är en grymt duktig chaufför. Erik Tengman var nådeligt sur över att han hoppade av båda tändstiften i A finalen då han vunnit sina båda kvalheat och var favorit inför finalen. Andreas Andersson kammade hem silvret och gav Fjällboys ett par ytterliga poäng till teamtävlingen.

Lilla L/C klassen blev det en SKOTER tidningskändis som segrade i. Daniel Vestman med sin kanonfina Phazer SX kammade hem loppet efter lite om och men. Kurt Degerman fick bronset trots att han bröt mot slutet efter att mattan kalvat av. Det berodde på hårdkörning i kvalen då tunneln knäckts. Andraplatsen gick till en Vilhelminabo som åkte en TXL som renoverats av en annan Burkarveteran från Lycksele.

Stora L/C skulle äntligen bli Erik Tengmans seger. Som han kämpat med denna maskin för att finna rätt inställningar på. Denna klass är lite speciell då det i vissa fall är lite väl övermotoriserat. Erik förklarade själv skilnaden mellan att åka Stora Fläktmaskinen och denna. 7500 med Big Bore L/C motor är som att brottas med en björn. Kul är det iaf. 2:a blev Johan Larsson och 3:a Richard Bergner.

Kolla in resultatlistorna inom kort som finns på http://www.alltomlycksele.se/lmu" onclick="window.open(this.href);return false; och redan nu finns massvis av trevliga bilder på http://www.polymoog.se" onclick="window.open(this.href);return false;
Senast redigerad av 1 marino carlsson, redigerad totalt 1 gånger.
http://www.retroevent.se

Yamaha SRX440 -79 (Projekt)
Skidoo Tundra Xtreme -12
Samt nå lik i garderoben

Användarvisningsbild
Laser
Sponsor medlem
Sponsor medlem
Inlägg: 2066
Blev medlem: 21 okt 2008, 07:38
Ort: Sikåsflon

Re: Cross - Junsele

Inlägg av Laser » 01 mar 2010, 08:53

Precis så var det!! :thumbright:
Tillhör brödraskapet Laser 440+
Snart utan fast telefon
Underdogs Racing Fan Club

Snart kom Telia å rullar upp telefonledningen och kvar blir väl bara dike som den låg i

Användarvisningsbild
RetroR
RETRO POLICE CREW
RETRO POLICE CREW
Inlägg: 1945
Blev medlem: 04 feb 2007, 18:22
Ort: Umeå

Re: Cross - Junsele

Inlägg av RetroR » 01 mar 2010, 09:17

marino carlsson skrev:
Stora L/C skulle äntligen bli Erik Tengmans seger. Som han kämpat med denna maskin för att finna rätt inställningar på. Denna klass är lite speciell då det i vissa fall är lite väl övermotoriserat. Erik förklarade själv skilnaden mellan att åka Stora Fläktmaskinen och denna. 7500 med Big Bore L/C motor är som att brottas med en björn. Kul är det iaf. 2:a blev Rickard Bergner och 3:an är för mig okänd i detta nu.
Nja.....kanske inte riktigt....än om man nu kunde önska det, och att man var och sniffade på andra platsen.
Men jag tog mig tyvär inte om Johan Larsson som gick i mål som två och jag trea.....(men jag gillade din version bättre Marino)
----------==Team SnoPro Sweden==---------
.......................-= Yamaha =-........................
.............SR433 SRX440 SRX500 VMX540.............
.......................-= Ski-Doo =-........................
.........................TNT340RV..........................
.......................-= Kawasaki =-......................
....................Invader LTD440 4/6...................

Användarvisningsbild
marino carlsson
Sponsor medlem
Sponsor medlem
Inlägg: 5030
Blev medlem: 15 mar 2007, 21:41
Ort: Lycksele, Sweden
Kontakt:

Re: Cross - Junsele

Inlägg av marino carlsson » 01 mar 2010, 11:56

fixat
http://www.retroevent.se

Yamaha SRX440 -79 (Projekt)
Skidoo Tundra Xtreme -12
Samt nå lik i garderoben

Skriv svar